Sfaturi pentru bronzarea pielii

Dacă ai pielea deschisă la culoare, acest lucru nu înseamnă că nu poți obține un bronz plăcut, însă trebuie să urmezi o abordare diferită comparativ cu cei care au pielea mai închisă. Iată o listă cu cele mai importante recomandări și lucruri de evitat pentru a te bronza în siguranță și eficient.

Nu te arde

Primul și cel mai important sfat este să eviți arsurile solare. Nu numai că acestea îți cresc riscul de melanom, dar sunt și dureroase, deteriorându-ți pielea și uscând-o. Acest lucru necesită o perioadă de vindecare în timpul căreia pielea se descuamează și se exfoliază, aducându-te practic la punctul de start în procesul de bronzare.

Folosește protecție solară

Când te bronzezi în aer liber, este esențial să folosești o cremă cu factor de protecție solară (SPF), preferabil de cel puțin 20 sau 30. Aceasta va preveni arderea, permițându-ți în același timp să obții puțină culoare.

Nu te bronza prea mult de la început

Nu este recomandat să te expui la soare pentru perioade lungi de timp din prima. Lasă-ți pielea să se obișnuiască treptat cu soarele. Bronzarea excesivă de la început poate duce la arsuri, descuamare și necesitatea de a evita soarele, toate acestea fiind consecințe ale expunerii prelungite și rapide.

Crește treptat timpul de bronzare

Permite pielii tale să se ajusteze treptat la expunerea la soare, crescând timpul de bronzare în mod gradual.

Nu exagera

Nu te lăsa prins(ă) în capcana ideii că trebuie să te bronzezi până când ajungi la culoarea dorită.

Amintește-ți că bronzul se întunecă în timp

Culoarea pielii tale va continua să se întunece câteva ore după ce ai terminat sesiunea de bronzare. Chiar dacă nu ai atins culoarea dorită imediat după bronzare, dă-i timp.

Nu uita de loțiune

Este o greșeală să crezi că, dacă sari peste aplicarea loțiunii, bronzul tău va fi mai intens. Acest lucru este fals și, de fapt, dăunător pentru piele.

Folosește loțiuni adecvate

Alege loțiuni care nu doar că intensifică bronzul, dar protejează și pielea. Alege produse care conțin ingrediente hidratante și antioxidanți.

Nu cumpăra loțiuni de bronzare ieftine

Evită să cumperi loțiuni de bronzare de la magazinele de tip dollar sau online, așteptându-te la rezultate extraordinare.

Investește timp în alegerea produselor

Când vine vorba de loțiuni și produse de bronzare, acestea nu sunt universale. Caută produse care sunt blânde, oferind în același timp beneficii nutritive necesare pielii tale.

Respectând aceste recomandări, te vei bucura de un bronz frumos și sănătos, protejându-ți pielea de efectele nocive ale soarelui. Bronzarea trebuie să fie un proces plăcut și sigur, fără a compromite sănătatea pielii tale.